Céginformáció

Gyerekekkel foglalkozni a legcsodálatosabb dolog a világon. Szellemi, fizikai és lelki fejlődésüket figyelemmel kísérni, segíteni őket - nincs ennél szebb hivatás. Élményekkel teli, ingergazdag környezetet teremteni a számukra - ez a mi feladatunk. 

Szakácsné Kovács Helén, Szakács Róbert, és szemünk fénye Szakács ZétényElőször falakra Pingáltunk. Kihasználatlan, hatalmas felületekre vittük fel a gyerekek kedvenc mesefiguráit, színes dzsungellé változtattuk az óvodai csoportok egyhangú falait, gyerekszobákba csempésztünk egy kis darab Meseországot.

Szakács-Kovács család vagyunk, mi vezetjük a Pingálók Kreatív Műhelyt. Pár évvel ezelőtt néhányszor jártam (Helén) Kanadában és az Egyesült Államokban, ott figyeltem fel egy újfajta bútorkészítési stílusra, ami szakított az eddig megszokott, hagyományos formavilággal. Mivel mindig is iparművésznek készültem - ám valamiért addig csak dédelgetett formatervezői álmaimat - ez az élmény végre ráébresztett, ez az én utam. Fél év tervezgetés, előkészítés és piackutatás után rájöttem, ezen a téren valami újat teremthetek idehaza. Férjemmel és munkatársaimmal nem csak egyedi gyerekbútorokat készítünk, elsősorban komplett, "tematikus" gyerekszobákat tervezünk.

Szakács Róbert és ZétényAz általunk berendezett gyerekszoba maga Csodaország! Nálunk semmi sem az, aminek első pillantásra látszik! Egy középkori lovagi vár rejthet franciaágyat vagy akár gardróbszekrényt! Kalózhajónkban kényelmesen lehet játszani, de kapitánya megírhatja a leckéjét is a fedélzeten! Még az is lehet, hogy Maugli faháza külön játszósarkot rejt...

Megrendelőink elégedettsége és az általuk érkező újabb ügyfelek nap mint nap megerősítenek abban, jól döntöttem. Hiszek a minőségi, alaposan előkészített és tökéletesen kivitelezett munkában.

Szakácsné Kovács Helén és Szakács ZétényA Trendiko gyerekbútor alapanyaga:
Első soztályú, táblásított kieső görcsmentes borovi fenyőből dolgozunk, melynek nedvességtartalma maximum 10%.

A borovi fenyő jellemzői:
Eltérő színű fa-részekkel rendelkező vörösbarna, sárga, rózsaszín, közepes keménységű fa. Közepesen sűrű évgyűrűi élesen kirajzolódnak, nagy göcsöket és sok gyantát tartalmaz. A fenti jellemzők miatt kisebb a kihozatal, de kellemes rajzolatú, szép színű felületeket adódnak a táblásítás során. Színe fény hatására sötétebbé válik.

A bútor felületén alkalmazott festési technikák:
Trendiko gyerekbútor - festett játéktároló, tengerészes kincsesládaSzeretnénk visszahozni a magyar népművészetre jellemző kézi festést, de modernebb formában, a gyerekek világára átültetve. Ezért különleges felületkezelési eljárásokat alkalmazunk, melyek neve: TROMP L\'OEIL és FAUX FINISH.

TROMP L\'OEIL: Egy festési technika, amely szó szerint annyit jelent, becsapni a szemet. Térhatású ábrákat festünk egy felületre, melyek a mögöttes tér érzetét keltik. A tromp  l\'oeil festmény esetében a nézőt az érzékelt dolog jellege téveszti meg. Maga a kép valóságillúziót kelt.
FAUX FINISH: Olyan felületképzési technikátat jelent, melyek azt a hatást keltik mintha a felület fából, kőből, téglából, márványból, fémből stb. lenne.


Kovács Helén - gyerekszoba designer (+36 30 550 4766)
A trendiko gyerekbútorok bemutatóterme Budapesten
Cég
Székhelyxünkön kiszolgálás nem történik!
Név: Pingálók Kreatív Műhely Kft.
Bejegyzett székhelye: 4400 Nyíregyháza, Körte u. 45.

Cégjegyzékszáma: 15-09-072555
Adószáma: 14267125-2-15