A rózsaszín gyerekszoba titka
  2009-12-01
thumb_45.jpg
Nem mindegy, hogy a babaszoba falát milyenre festjük, illetve tapétázzuk.
A színek hatással vannak az ember lelki világára, ugyanúgy a kisbabákéra, is mint a felnőttekére. A kismamák szeretik ha gyerekszobába minden rendben van mire a baba érkezik, ezért a falszíne és szinte a teljes berendezés készen van mire a bébi megérkezik.

Mostanában kezd megdőlni a rózsaszín és kék egyeduralma a gyerekszobákban, de azért még mindig sokan választják azt, hogy a babaszoba színe már a baba érkezésekor tükrözi a baba nemét.

A rózsaszín finom nőies szín, érzékiséget és életvidámságot, romantikát, kedvességet tükröz. Régen a rózsaszínt a lányok a bababőr tiszta, szeplőtlensége miatt kapták, ami a testi és lelki egészség szimbóluma.

A baba számára a legjobb választás falszínnek a világos krém, bézs vagy drapp szín. Tiszta szín, nyugtató hatású. Meleg és kellemes szín, így jó hatással van a babára. Mellé pedig lehet rózsaszín kiegészítőket használni vagy aranyos mesefigurákat festeni. Fontos az összhang és a mértékletesség megőrzése.

A gyerekszobának mindenekelőtt a baba szempontjainak kell megfelelnie, de az anyuka számára is kényelmesnek és praktikusnak kell lennie.

Kapcsolódó cikkek: