A gyerekszoba biztonsága
  2009-12-01
thumb_42.jpg
Ez az a tényező, amire leginkább figyelnünk kell. Számos igen ügyes szerkezet van már forgalomban gyermekünk védelmének érdekében.
Ez az a tényező, amire leginkább figyelnünk kell. Számos igen ügyes szerkezet van már forgalomban gyermekünk védelmének érdekében. A gyermekünk fejlődésével egyre több huncutságra képes, amit ő egyáltalán nem tart veszélyesnek. Ezeket a helyzeteket igyekezzünk megelőzni.

Ne vegyünk éles szélű bútorokat, de ha már szert tettünk ilyenre, akkor vegyünk rá műanyag sarokvédőket. Sok fájdalmas ütéstől kímélhetjük meg gyermekünket, és magunkat is.

A kiságy rácsai ne legyenek túl messze egymástól, nehogy beszoruljon a baba feje. A pelenkázó megfelelően legyen rögzítve. Az ablakokat részesítsük kitüntetett figyelemben. Szereljünk fel kinyílászárókat, semmiféleképp ne legyen az ablak alatt asztal, szék és hasonló dolog, amire felmászhat.

A konnektorok megfelelő biztonságossá tétele érdekében, vásároljunk műanyagdugót.

Olyan lámpákat helyezzünk a szobába, amik lehetőleg a falon vannak, és a vezetékük nem elérhető. Legyen egy, a jó megvilágítást biztosító mennyezeti lámpa, egy, aminek nagyon halvány a fénye az éjszakai szoptatáshoz, esetleg legyen egy olyan is, ami mellett az esti mesét tudjuk olvasni.

A szobanövények elhelyezésénél vegyük figyelembe, hogy a gyermek ne tudja elérni. Se a földet, se a leveleket ne tudja megkóstolni.

Célszerű olyan bútorokat beszerezni, amiket a gyermek növekedésével át tudunk alakítani, megváltozott igényeinknek megfelelően.

Kapcsolódó cikkek: